romana magyar

Piete Tirgu Mures

Lista pietelor din Tirgu Mures

Bine ati venit

Administrator Imobile si Piete Tirgu-Mures

Activitatea gestionara desfasurata in pietele si targurile municipiului Tg.Mures, se realizeaza de catre Societatea Comerciala „ADMINISTRATOR IMOBILE SI PIETE" S.R.L., societate cu capital integral municipal.  Forma juridica a societatii este societatea comerciala cu raspundere limitata cu asociat unic – Consiliul Local Municipal Tirgu Mures, detinator al tuturor partilor sociale.

Mai multe detalii

Parcari cu plata

Administrator Imobile si Piete Tirgu Mures

Orarul de functionare

ORARUL DE FUNCȚIONARE / TAXARE A PARCĂRILOR CU PLATĂ

LUNI - VINERI 08:00 – 18:00 cu percepere de taxă

18:00 – 08:00 fără percepere de taxă

 

CAP. V - PROGRAM DE FUNCȚIONARE A PARCĂRILOR PUBLICE CU PLATĂ

Art. 69

În Municipiul Tîrgu Mureș se disting 3 zone de parcare cu plată, respectiv Zona 0 (ultracentrală), Zona I (centrală), Zona II (semicentrală) plus parcările incintă, stabilite de prezentul Regulament, iar in interiorul sau pe raza acestora, programul în care se taxează utilizarea parcărilor publice cu plată s-a stabilit ca fiind de luni până vineri, între orele 08:00 – 18:00 cu percepere de taxă şi între orele 18:00 – 08:00 fără percepere de taxă.

Art. 70 ZILELE ÎN CARE NU SUNT TAXATE PARCĂRILE PUBLICE CU PLATĂ:

1. În zilele de sâmbătă și duminică parcarea este gratuită

2. Zilele de sărbătoare legală (conform Legii nr. 53 din 24 ianuarie 2003 republicată) în care nu se taxează utilizarea parcărilor publice cu plată sunt următoarele:

· 1 şi 2 ianuarie – Anul Nou;

· 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române;

· prima şi a doua zi de Paşti;

· 1 mai – Ziua Muncii;

· 1 iunie – Ziua Copilului;

· prima şi a doua zi de Rusalii (se iau în vedere sărbătorile ambelor culte: ortodox şi catolic);

· 15 august - Adormirea Maicii Domnului;

· 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;

· 1 decembrie – Ziua Naţională a României;

· prima şi a doua zi de Crăciun.

În conformitate cu Legea 53/2003 şi cu prevederile legale în vigoare care reglementează cultele religioase recunoscute din România, altele decât cele creştine, se acordă gratuităţi şi la două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, pentru persoanele aparţinând acestora.

3. Pentru evenimente deosebite organizate de Municipiul Tîrgu Mureș, cu o prealabilă notificare, nu se vor taxa parcările publice cu plată.

4. Excepţie fac parcările al căror acces este controlat prin bariere şi parcările subterane al căror regim de funcţionare rămâne cel stabilit pentru zona ultracentrală.